Tartu ülikooli üliõpilased ja vilistlased esinesid Jaapanis ettekandeseminaril

Tartu ülikooli üliõpilased ja vilistlased esinesid Jaapani Balti-Skandinaavia Uuringute Assotsiatsioonis.

6. novembril toimus Tōkyōs asuvas Balti-Skandinaavia Uuringute Assotsiatsioonis (バルト=スカンディナヴィア研究会) Zoom’i seminar, kus esinesid ettekannetega Tartu ülikooli praegused ja endised üliõpilased. Ettekannetes tutvustati uurimistöid, mis käsitlevad Eesti ja Jaapani kokkupuutepunkte.

Seminaris peetud ettekannetes vaadati Eesti-Jaapani suhete minevikku ja ka tulevikku. Ene Teemäe rääkis oma sel kevadel kaitstud magistritööst teemal Jaapani käsitlemine 19. sajandi eestikeelses misjoniajakirjanduses; riigiteaduste 3. a. üliõpilane Kirill Jurkov kõneles Eesti aukonsulist Dairenis II MS eelõhtul; sügisest alates Milano ülikoolis politoloogia ja filosoofia magistrantuuris õppiv Olle Paas võrdles 1990. aastate arengumudeleid Eestis ja Jaapanis ning Tänapäeva Aasia ja Lähis-Ida uuringute magistrant Elsa-Maria Poopuu analüüsis kohaturunduse uurimise võimalusi ja strateegiad Hokkaidō saare näitel, mis võiks perspektiivis olla õpetlik ka Eestile.

Üliõpilastele oli see heaks võimaluseks arutleda ja saada tagasisidet oma uurimistööde kohta jaapani teadlastelt. Seminariga tähistati Eesti-Jaapani suhete ja sõpruse 100. juubelit. Seminari aitasid korraldada Jaapani poole pealt assotsiatsiooni president prof Miho Ōshima ja Tartu ülikoolist Aasia keskuse Jaapani koordinaator Ene Selart.

Elo Süld

Elo Süld räägib rahvusvahelise ajaloo seminaril islamismi poliitilisest jõust Lähis-Idas

2020. aasta 30. juulil meie hulgast lahkunud Lee Teng-hui 李登輝, hüüdnimega Mr. Democracy, koos praeguse presidendi Tsai Ing-weniga 蔡英文.

Teadlikkuse tõstmise minut - kes on taivanlased?

Doktoritöö kaitsnud Anastasia Sinitsyna Aasia keskuse kolleegidega

Teadur Anastasia Sinitsyna kaitses doktoritöö